Suiker is er onder vele namen en in vele vormen.....maar het blijft suiker/koolhydraten en moet dus beperkt blijven.
Glucose = dextrose = druivensuiker
Kristalsuiker = rietsuiker of bietsuiker..................sacharose
Basterdsuiker = gewone suiker met een fijnere korrel
Cassonade = lichtbruine rietsuiker
Invertsuiker = mengsel van 50/50 glucose en fructose (fruitsuiker)
Vanillesuiker = suiker gearomatiseerd met vanille of vanilline
Maltose = moutsuiker
Lactose = melksuiker
Stroop = dikke vloeistof gemaakt van/met suiker
Siroop = dunner dan stroop.
Ahornstroop = esdoornsiroop
Zetmeel = een polysacharide
Monosachariden = fructose, galactose, glucose
Disachariden = sucrose, lactose, maltose
Honing bevat grotendeels suiker..... in tegenstelling tot gewone suiker bevat dit ook nog wat goede stoffen, maar het blijft natuurlijk toch suiker.
Verschil tussen glucose, fructose en sucrose....KLIK
De lijst is natuurlijk niet compleet, maar het maakt wel duidelijk dat het niet altijd zo simpel is om te ontdekken of ergens suiker inzit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten