woensdag 26 augustus 2020

20 . Soorten suiker en andere benamingen

 Suiker is er onder vele namen en in vele vormen.....maar het blijft suiker/koolhydraten en moet dus beperkt blijven. 

Glucose = dextrose = druivensuiker

Kristalsuiker = rietsuiker of bietsuiker..................sacharose

Basterdsuiker = gewone suiker met een fijnere korrel

Cassonade = lichtbruine rietsuiker

Invertsuiker = mengsel van 50/50 glucose en fructose (fruitsuiker)

Vanillesuiker = suiker gearomatiseerd met vanille of vanilline  

Maltose = moutsuiker

Lactose = melksuiker

Stroop = dikke vloeistof gemaakt van/met suiker

Siroop = dunner dan stroop.

Ahornstroop = esdoornsiroop

Zetmeel = een polysacharide

Monosachariden = fructose, galactose, glucose

Disachariden = sucrose, lactose, maltose

Honing bevat grotendeels suiker..... in tegenstelling tot gewone suiker bevat dit ook nog wat goede stoffen, maar het blijft natuurlijk toch suiker. 

Verschil tussen glucose, fructose en sucrose....KLIK

De lijst is natuurlijk niet compleet, maar het maakt wel duidelijk dat het niet altijd zo simpel is om te ontdekken of ergens suiker inzit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten